زمان مناسب برای شروع یک تغییر
تغییر در برههای از زندگی اشخاص وارد زندگی آنها میشود که خود شرایط را فراهم کرده باشند. اینکه چه موقع این شرایط فراهم میشود معضلی است که همهی افرادی که روند تغییر را تا حدودی طی کردهاند و یا وارد آن شدهاند با آن دسته و پنجه نرم میکنند. رسیدن به مرحلهای که افراد در آن تصمیم به تغییر میگیرند، خود دشوار و پیچیده است که توضیح در مورد آن فعلا در این مقوله نمیگنجد.
منظور از زمان تغییر در مدیریت تغییر الف) زمان شروع تغییر ب) سرعت تغییر است که هر دو دارای اهمیت فوق العادهای هستند.
قبل از اینکه زمان تغییر برسد باید مراحلی طی کرد که این مراحل یا برای افرادی که قصد تغییر آنها را داریم باید اجرا کنیم یا برای افراد به وجود میآید. اینکه چه طور و یا چگونه این نیاز را برای افراد ایجاد کنید همیشه پروژهای دشوار بوده که در این جا به مختصر توضیحی در این مورد اکتفا میکنیم. احساس نیاز به تغییر زمانی در افراد به وجود میآید که به آن نیاز داشته باشند و گاهی افراد خود به نیاز دست پیدا میکنند و گاهی لازم است این نیاز را با به چالش کشیدن آنها به وجود آورد.
سطوح تغییر
۱- جذاب کردن روند تغییر
۲- تغییر گروه
۳- تغییر سازمان یا اداره
به چالش کشیدن افراد:
- مرحله بعد از تغییر ایجاد احساس نیاز با به چالش کشیدن به وجود میآید
مورد تغییر ویژگیهایی باید داشته باشد که برای تغییر کردن لازم و ضروریست درادامه به شرح این ویژگیها میپردازیم:
ویژگیهای عمومی مورد تغییر
۱- پشتکار:
یکی از خصلتهای فردیست که به صورت نسبی در مقایسه با تجربهها و افراد دیگر بررسی میشود در اصول زندگی اصلی، بنام اصل به اتمام رساندن کارها داریم که اشاره به همین خصلتهای فردی میکند هرکاری تا نتیجه نهاییاش مشخص نشود ادامه پیدا میکند البته این نتیجه نهایی میتواند این باشد که ادامهی روند این کار درست نیست به شرطی این نتیجه را میپذیریم و دست از کار میکشیم که بر اساس اصول منطقی بیان شده باشد. پشتکار مهارتی است که نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارد بدون شک هر نتیجه مطلوبی حتی در بدترین و سختترین شرایط نیز با پشتکار بدست میآید. پشتکار نیاز به نگاهی علمی برای موثر واقع شدن دارد در بسیاری از اوقات پشتکار به معنای تکرار یک فرآیند نیست زیرا ممکن است فرآیند مورد نظر خالی از اشکال نباشد و شما درصورت تکرار آن فرآیند بدون تغییر به نتایج نامطلوب و مشابه قبل خواهید رسید. خصلت پشتکار صرفاً برای افرادی موثر واقع میشود که قائل به تغییر در شیوههای عمل خود هستند، حال هربار که قرار بود کار یا فرآیندی تکرار شود حتماً درصورتی مجوز تکرار صادر میشود که اشکالات کشف شده در جریان اجرا تا به این لحظه برطرف شود تا بتوان به نتایج مطلوب یا به کشف مشکلات دیگری که تا به این لحظه از دید ما پنهان بوده برسیم. در چنین شرایطی تنها در صورتی روند کار را متوقف میکنیم که براساس بررسیهای درستی که انجام دادهایم مطمئن شویم این راه به نتیجه مطلوب ما نمیرسد و یا راه مطمئن دیگری وجود دارد که با کیفیت بهتری ما را به هدف مطلوب نزدیک میکند.
در فرآیند تغییر فارغ از آنکه مورد تغییر کیست و موضوع تغییر و هدف تغییر چیست در صورت عدم وجود خصلت پشتکار در فردی که میخواهد فرآیند تغییر را شروع کند میتوان با قطعیت کامل چنین حکم کرد که این فرآیند تغییر حتماً به نتیجه نخواهد رسید پس در صورتی که مورد تغییر پشتکار لازم برای طی کردن مسیر تغییر را ندارد خود او با مدیریت و راهبری ناظر باید برای کسب این خصلت تلاش بسیار انجام دهد در غیر اینصورت نباید روند تغییر را شروع کرد.
با ما همراه باشید با بقیه موارد ویژگی های عمومی مورد تغییر…
نویسنده: محسن شیروانی